Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2013

3ος Πανελλήνιος Διασυλλογικός αγώνας κανόε – καγιάκ της Γυάλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τον 3ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό αγώνα κανόε – καγιάκ της Γυάλας


Με την συμμετοχή 148 αθλητών από όλη την Ελλάδα και εξαιρετική επιτυχία, διεξήχθη ο 3ος Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας κανόε – καγιάκ στην Γυάλα της Σαλαμίνας, την Κυριακή 08/09, που διοργάνωσε ο  “Ναυταθλητικός Όμιλος Άγιος Νικόλαος Ζαρλί Γυάλας Σαλαμίνας”.
Οι 148 αθλητές έφθασαν στην Γυάλα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, από τα Χανιά, την Χαλκίδα, τα Γιάννενα, τον Πόρο, τον Πειραιά και άλλες περιοχές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και πρόβλεψη των οργανωτών.
Ανάμεσα στους αθλητές ήταν και δέκα αθλητές των special Olympics που πήραν μέρος τόσο σε επιμέρους αγωνίσματα, όσο και στον μαραθώνιο των 3.000 μέτρων, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από όλους τους παριστάμενους, για την προσπάθειά τους αλλά και τις νίκες τους.
Με την άφιξη των αθλητών άρχισαν οι προετοιμασίες για τα αγωνίσματα της ημέρας. Λίγο πριν τις 11.00 η τεχνική σύσκεψη τελείωσε, οι κριτές και τα σκάφη ασφαλείας πήραν τη θέση τους και άρχισαν τα αγωνίσματα.
Όλα κύλησαν απρόοπτα, καθώς τόσο ο καιρός όσο και ο φυσικός στίβος, ο κόλπος της Γυάλας βοήθησαν τους αθλητές να κάνουν καλό αγώνα.
Πολύς κόσμος, ήρθε στην Γυάλα και παρακολούθησε τον αγώνα, από τους σκιασμένους χώρους, που είχαν προνοήσει να διαμορφώσουν οι άνθρωποι του Συλλόγου, μαζί με τις υπόλοιπες εκατοντάδες λεπτομέρειες που είχαν φροντίσει να ρυθμίσουν για να διεξαχθεί επιτυχημένα ο αγώνας.
Το ενδιαφέρον όλων, αθλητών και θεατών, συγκέντρωσε ο ανοικτός μαραθώνιος των 3.000 μέτρων, όπου πήραν μέρος 56 σκάφη και τερμάτισαν σχεδόν όλα.
Λίγο μετά τις 16.00, το αγωνιστικό μέρος τελείωσε και άρχισε η γιορτή των απονομών. Όλοι οι αθλητές ήταν εκεί, νικητές και ηττημένοι, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή.
Όλοι αποχωρώντας το απόγευμα ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου την ίδια εποχή, για τον 4ο πλέον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα της Γυάλας.
Χορηγοί του 3ου Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος ήταν τα super market Κανάκης και η αρτοποιία Πούτου – Μπακαούκα. 
 Φωτογραφίες και για τα αποτελέσματα των Αγώνων  βλ. ΕΔΩ