Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ίδιο το έργο - το σκηνικό στα Α. Λιόσια


Μέσα στο γνωστό, πλέον, κλίμα αστυνομοκρατίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, ολοκληρώθηκε η α΄ φάση και του διαγωνισμού για τη μονάδα επεξεργασίας ΑΣΑ, στα Α. Λιόσια.
Με το συνήθη βερμπαλισμό του κ. Σγουρού, ο ΕΔΣΝΑ ανακοίνωσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επτά (7) σχήματα, ένα λιγότερο, σε σχέση με τους αντίστοιχους διαγωνισμούς για το Γραμματικό και την Κερατέα.
Το σχήμα που απουσίαζε, αν έχει κάποια σημασία αυτό, ήταν η εταιρεία NOVAERA HELLAS AE, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.
Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ολοκληρωθεί, την Τρίτη 5/2, η αντίστοιχη διαδικασία και για τον τέταρτο διαγωνισμό, αυτόν που αφορά στο έργο της Φυλής.
Έξω από το κτίριο του ΕΔΣΝΑ, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και πολλοί κάτοικοι του δήμου Φυλής, ανταποκρινόμενοι σε σχετικά καλέσματα της ΠΟΕ ΟΤΑ, της επιτροπής αγώνα Φυλής, αλλά και του δήμου Φυλής, που αποδοκίμασαν έντονα τον προωθούμενο σχεδιασμό, απαιτώντας τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυτών των ημερών, αναζωπύρωσαν ένα κύμα αντιδράσεων, κυρίως στις «στοχοποιημένες» περιοχές (Φυλή - Α. Λιόσια, Γραμματικό και Κερατέα).
Αυτό που έχει ενδιαφέρον και, ταυτόχρονα, μεγάλη σημασία είναι το αν θα υπάρξει δυναμική συνέχεια, καθώς και ο βαθμός ενοποίησης όλων των «ρευμάτων» αντίστασης σε ένα ενιαίο μέτωπο, που θα ακυρώσει τις προωθούμενες επιλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίαρχο μπλοκ, με εμπροσθοφυλακή τον ΕΔΣΝΑ και τον κ. Σγουρό, εργάζεται συστηματικά για να αποτρέψει αυτήν την προοπτική.
Τελευταία χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της προσπάθειας είναι:
- Η σημερινή δημοσιοποίηση επιστολής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής της ΕΕ, με την οποία δίνεται «κάλυψη» στα προωθούμενα έργα
- Η γνωστή τροπολογία για την Κερατέα, με την οποία, εκτός της δυνατότητας αλλαγής χωροθέτησης, αφήνεται ανοιχτό το έδαφος και για μια κάποιου είδους «διαχειριστική αυτονομία», προκειμένου να σπάσει το μέτωπο των αντιδρώντων.


--
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
e-mail επικοινωνίας με την πρωτοβουλία: prosynat@gmail.com
ιστολόγιο: http://prosynat.blogspot.com 
forum επικοινωνίας: http://groups.google.com/group/prosynat
e-mail επικοινωνίας με το forum: prosynat@googlegroups.com