Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

Προσπάθεια εγκλωβισμού της Κερατέας στον ΠΕΣΔΑ με τροπολογία.


Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της α΄ φάσης του διαγωνισμού για τη μονάδα της ΝΑ Αττικής, με αποτελέσματα ταυτόσημα με αυτά του Γραμματικού, έχουμε μια νέα προσπάθεια εγκλωβισμού και εξασφάλισης της συναίνεσης των κατοίκων της Κερατέας – Λαυρεωτικής στην υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Έχει εισαχθεί στη Βουλή, συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή και πρόκειται να πάει για ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη νομοσχέδιο με τίτλο: «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης έχει κατατεθεί τροπολογία του ΥΠΕΚΑ, που αναφέρεται στο άρθρο 33 του ν. 3164/2003.

Με το συγκεκριμένο άρθρο ρυθμίζονταν (και) τα θέματα χωροθέτησης των ΟΕΔΑ της Αττικής. Εκεί αναφέρεται ότι οι κατάλληλες θέσεις για την ΟΕΔΑ ΝΑ Αττικής είναι το Βραγόνι Κερατέας και το λατομείο Κυριακού Κρωπίας.

Με την τροπολογία προστίθεται μια ακόμη θέση, αυτή στη θέση Φοβόλες. Αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη καταλληλότητας δεν ισχύει αμέσως, αλλά τελεί υπό την επιφύλαξη της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Αν αυτό συμβεί, τότε παύει να θεωρείται κατάλληλη η θέση στο Βραγώνι. Στην ουσία, έχουμε μια μετάθεση του προβλήματος, αφού η φιλοσοφία (μέγεθος και είδος της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του ΧΥΤΑ) δεν αλλάζει, παρά μόνο μεταφέρεται η χωροθέτηση λίγες εκατοντάδες μέτρα.

Περισσότερα εδώ: http://prosynat.blogspot.gr/2013/01/blog-post_26.html

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
e-mail επικοινωνίας με την πρωτοβουλία: prosynat@gmail.com
ιστολόγιο: http://prosynat.blogspot.com 
forum επικοινωνίας: http://groups.google.com/group/prosynat
e-mail επικοινωνίας με το forum: prosynat@googlegroups.com