Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/2015

Με την αρμόζουσα επισημότητα, αλλά και την επιβαλλόμενη από τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε λιτότητα, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «Σαλαμίνεια 2015», που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας.

- Την αυλαία άνοιξε ο «Ναυταθλητικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας» (ΝΟΒΣ) που διοργάνωσε το Σάββατο 26/9 μαζί με τον αντίστοιχο Όμιλο ΣΕΑΝΑΔ Περάματος αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης.

- Έλαβαν μέρος ιστιοπλόοι όλων των ηλικιών από την Σαλαμίνα και την ευρύτερη περιοχή Περάματος / Πειραιά και με την συμμετοχή τους απέδωσαν τιμή στη μνήμη των γενναίων Σαλαμινομάχων του 480 π.Χ, που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

- Ακολούθησε το Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π την Κυριακή 27/9 διοργανώνοντας «Μαραθώνιο δρόμο» από τον Τύμβο του Μαραθώνα στον Τύμβο Σαλαμίνας με τη συμμετοχή Σαλαμινίων βετεράνων δρομέων και αθλητών του «Γυμναστικού Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας» (ΓΝΟΣ).
- Επακολούθησε ημερίδα στην αίθουσα «Μπόγρη» με Έλληνες Ολυμπιονίκες και ξενάγηση στο Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο.
- Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 29/9/2015 με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας κ.κ.Κωνσταντίνου, κατάθεση στεφανιών στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και ρίψη στεφάνων στον Αρχαίο λιμένα όπου έλαβε χώρα και η καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.
-Την τελετή, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Προεδρίας της Δημοκρατίας,της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των Πρεσβειών ξένων χωρών ως και Δήμαρχοι γειτονικών Δήμων καθώς και πλήθος κόσμου.
- Στο λόγο της, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης και διαφύλαξης της ιερότητας του χώρου όπου εξελίχθηκε το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός που άλλαξε το ρου της ανθρωπότητας.
- Ανακοίνωσε την διεκδίκηση από το Δήμο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με αναφορά στον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία, ζητώντας από όλους τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ώστε το Νησί μας να αποτελέσει πόλο έλξεως και να καταστεί παγκόσμια κοιτίδα Πολιτισμού.
- Η Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της κατά κοινή ομολογία πετυχημένης διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2015».
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση δεν πρέπει να είναι ολόκληρη. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ΔΤ για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ και να μας λένε μόνο για το ΝΟΒΣ και τους Ολυμπιονίκες. Κάτι συμβαίνει. Για κοίταξε το ρε Τάσο.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ είπε...

Φίλε(η) μου σήμερα βρήκα ολόκληρη την ανακοίνωση.
Το Μήνυμα που έλαβα ήταν μισό.
Σ' ευχαριστώ