Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2015

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Από Γραφείο Τύπου Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Σε συνέχεια των επετειακών δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών γα την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες θα βρεθούν την Κυριακή 27/9/2015 στο ιστορικό νησί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απέστειλε η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος άθλησης και κοινωνικής πολιτικής παιδείας κ. Σπύρος Κουτσούκος.
 
Επ΄αφορμής λοιπόν του αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της διασύνδεσης 2 ιστορικών μαχών της αρχαίας εποχής, της Σαλαμίνας και του Μαραθώνα, η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας προσκάλεσε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα μέλη του στο ιστορικό νησί, προκειμένου να τους τιμήσει για την συνεισφορά τους στον Αθλητισμό και την Κοινωνία.
Μεταξύ των σπουδαίων Αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι οι ακόλουθοι:
 
-          Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
-          Εύη Μωραϊτίδου, Αντιπέδρος ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης  Υδατοσφαίρισης
-          Βούλα Ζυγούρη, Γενική Γραμματέας ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Πάλης,
-          Κώστας Θάνος, Ολυμπιονίκης Πάλης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης,
-          Γεωργία Ελληνάκη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
-          Γιώργος Στεφανόπουλος, Ολυμπιονίκης Πυγμαχίας
-          Σοφία Ασουμανάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας
-          Σπύρος Γιάνναρος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας
 
Και οι Σαλαμινιώτες Νίκος γραμματικός, Ολυμπιονίκης Χαντμπολ, Λευτέρης Κόνσολας, Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας και Γιώργος Κόνσολας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας
 
Στις 4:00μμ τους Ολυμπιονίκες θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στις 5:30μμ έχει προγραμματιστεί στην Αίθουσα Μπόγρη εκδήλωση όπου οι Ολυμπιονίκες θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους Συλλόγου τους ως προς τους 4 βασικούς πυλώνες δράσεις τους, τον αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τον Πολιτισμό. Η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της συνεργασίας Δήμου Σαλαμίνας και ΣΕΟ σε κοινές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ως προς την προαγωγή των 4 παραπάνω πυλώνων.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών κάνει δράσεις στη Σαλαμίνα ή με φορείς του νησιού. Είναι αξιοσημείωτες τα αθλητικά δρώμενα που έχουν διοργανώσει οι Ολυμπιονίκες, προς υποστήριξη της Θεραπευτικής Κοινότητας του νησιού ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, τα μέλη της οποίας θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και θα συνδράμουν μελλοντικά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.
 
Στις 7:30μμ οι Ολυμπιονίκες θα μεταβούν στην Πλατεία Ηρώων όπου θα υποδεχτούν τους Δρομείς του Αγώνα Δρόμου και θα βραβεύσουν τους νικητές.
 
Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την έναρξη της νέας μας συνεργασίας με τον Δήμο της Σαλαμίνας όχι μόνο σε συμβολικό επίπεδο λόγω της Ιστορικότητας του Νησιού, αλλά και σε επίπεδο ουσίας, ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι που έχουμε θέσει. Φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, όμως το 2021 συμπληρώνονται 2500χρονια από την θρυλική ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου η νίκη των Ελλήνων διασφάλισε την φυσιογνωμία του δυτικού πολιτισμού. Θα είμαστε περήφανοι αν με τις δράσεις μας, μπορέσουμε να αφήσουμε ένα έργο, το οποίο να αξιοποιηθεί από το νησί, για την περεταίρω ανάδειξή του στο Ελληνικό και Διεθνές Κοινό».
 
Για οποιοδήποτε ενημέρωση παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών  κ. Γιάννη Σταθόπουλο τηλ. 6972910715
ή με τον  υπεύθυνο άθλησης και κοινωνικής πολιτικής παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας, κ. Σπύρο Κουτσούκο.