Τρίτη, Ιανουαρίου 21, 2014

Πρόσκληση μελών Δ.Ε.Σ. σε γενική συνέλευση [« ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ »]



Σαλαμίνα, 17/01/2014 
αρ. πρωτ.  023 /Ε1/2014

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση μελών Δ.Ε.Σ. σε γενική συνέλευση

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Εθελοντικού Συλλόγου: «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας», καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11.00, στην αίθουσα «Φίλων και Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη», στην λεωφόρο Αιαντείου & Ειρήνης 1 (10η στάση).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.        Απολογισμός έργου της απερχόμενης προσωρινής διοίκησης
2.       Απαλλαγή από κάθε ευθύνη, του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου
3.       Λήψη απόφασης για προκήρυξη αρχαιρεσιών
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κατά τα οριζόμενα στο καταστατικό του Συλλόγου, την επόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στο ίδιο μέρος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΣ
ο Πρόεδρος
Ηλίας Φρίμας
 




////////

Η εθελοντική ομάδα κοινωνικής προσφοράς «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας», δημιουργήθηκε μετά από την διαπίστωση ότι οι υφιστάμενες εθελοντικές ομάδες της Σαλαμίνας, είχαν αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.
Οι πραγματικότητες όμως της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την οικονομική κρίση, δημιούργησαν πολλές και τέτοιου είδους ανάγκες στην κοινωνία, που η μεν πολιτεία, αδυνατεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει, η δε  απάντηση που δόθηκε διεθνώς στα ζητήματα αυτά ήρθε μέσα από το Εθελοντικό Κίνημα.
Το φθινόπωρο του 2012, μια ομάδα εθελοντών που είχαν ήδη μακρά θητεία στον Εθελοντισμό αλλά και πολίτες με διάθεση για κοινωνική προσφορά, που ως τότε παρέμεναν ανενεργοί για διάφορους λόγους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας».
Από την πρώτη στιγμή, η νέα ομάδα ασχολήθηκε ενεργά με πολλούς τομείς της κοινωνικής προσφοράς όπως αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες, καθαρισμούς παραλιών και δάσους, περιπολίες στα δάση και τις ημιαστικές περιοχές (για παράνομη υλοτομία τον χειμώνα και για πυροπροστασία το καλοκαίρι), συλλογή φαρμάκων για το «Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας», δενδροφυτεύσεις, επιτήρηση μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων & αθλητικών αγώνων, ενημέρωση του κοινού και άλλα πολλά.
Τα μέλη με συνεχείς εκπαιδεύσεις σε θέματα πυροπροστασίας, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ενημέρωσης κοινού κλπ,  προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλα τα περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των καταστατικών διαδικασιών τον Μάιο του 2013 και την ένταξη στο μητρώο της Πολιτικής Προστασίας, οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας, αριθμούν περί τα 75 μέλη.

Οι «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας» διοικούνται από τριμελές διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζουν οι:

Ηλίας Φρίμας, Πρόεδρος,
Γιάννης Γαβρίλης, Γραμματέας, 
Αβραάμ Δέντες, Ταμίας, 

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι : Άνδρου 32, Παλούκια, 189 01 Σαλαμίνα
Η σελίδα στο internet:  dinethel.wordpress.com
fax: 210 66 66 009