Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΡΑΝΤΖΗ (ΝΔ) ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΣΗ (ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         Νίκαια, 14 Νοεμβρίου 2012
           Κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, που έλαβε χώρα προχθές στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, Μικρασιατικής καταγωγής, Τάσσος Νεράντζης, τόνισε μεταξύ των άλλων και ότι «… είναι χαλεπότερες οι συνθήκες και από τον καιρό της μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης. Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς -όχι εδώ- και τώρα!...»
          Μετά από πολλή ώρα και ενώ ο κ. Νεράντζης δεν βρισκόταν στην αίθουσα (άλλωστε δεν είχε δικαίωμα δευτερολογίας) η κα. Ρεπούση, βουλευτής της Α’ Πειραιά, με την Δημοκρατική Αριστερά, υπερέβη ακόμη και αυτές τις γνωστές θέσεις της.
Έτσι, απαντώντας στη θέση που είχε αναπτύξει προηγουμένως ο κ. Νεράντζης, τόνισε, μεταξύ των άλλων «….Ας επιλέξουν τί τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν; …. Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους, όπως πριν από λίγο ο κ. Νεράντζης, θυμούνται το συνωστισμό, για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Θα τους πρότεινα να επιλέξουν κάτι άλλο…».
Ώστε λοιπόν η επίκληση της Μικρασιατικής Καταστροφής από τα θύματα της τραγωδίας εκείνης γίνεται, κατά την κ. Ρεπούση, για ν’ αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Τα συμπεράσματα δικά σας.