Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Νέος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Βουλευτής κ. Νεράντζης»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Βουλευτής κ. Νεράντζης»

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2012

Συνήλθε προ ημερών στη Πράγα η 19η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
Στη συνέλευση αυτή έλαβαν μέρος Ορθόδοξοι Βουλευτές από 26 Κοινοβούλια του κόσμου, μεταξύ των οποίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Γεωργία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγκάντα, Ουκρανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σουδάν, Δημοκρατία της Τσεχίας, παρατηρητές από το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ρωσίας-Λευκορωσίας, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, το Δίκτυο Ανάπτυξης Αγά Χαν, παρέστησαν δε ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας καθώς και Μητροπολίτες εκπρόσωποι των Πατριαρχείων (Οικουμενικού, Αλεξανδρείας και Μόσχας), οι οποίοι και ανέγνωσαν μηνύματα των Πατριαρχών.
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες.
Ως επικεφαλής της Δ.Σ.Ο., για την επόμενη διετία, στη θέση του Γενικού Γραμματέα αυτής, εξελέγη ο Έλληνας Βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης.
Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με έκδοση Ψηφίσματος.
Ακολούθησε ημερίδα, με θέμα «Προκλήσεις Δημοκρατίας σε περιόδους Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης». Στην ημερίδα αυτή ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Νεράντζης έκανε παρέμβαση, με αντικείμενο «Η ελληνική περιπέτεια».

Σολωμού 2 Γ΄ , 18450 – Νίκαια Τηλ. 210-4901777 Fax 210-4903526
e- mail : tasosner@otenet.gr